27 vite në Institutin e Shkodrës / Profesor Tasellari kujton me nostalgji kohën kur ligjeronte në katedrën e historisë…

Ish- pedagogun e historisë së Insitutit e Shkodrës, Manol Tasellarin e gjen cdo ditë duke konsomuar kafen  e mëngjesit me shokët e tij. 86 vjeçari e kujton me nostalgji kohën kur ligjeronte ne katedrën e historisë në institutin e shkodërs, ku  nisi punën rreth vitet 60.

Për 24 vite profesor  Manoli ishte shef i katedrës së historisë në Institutin e Shkodrës, ndërsa e kujton atë kohë si më të artat 

Sa i takon krahasimit mes dy periudhave profesori thotë se në në atë kohë  të vlersohej mundi i studimeve dhe puna ishte e sigurt ndërsa sot shton ai megjithëse mundësitë janë më të shumta pengesat janë më të mëdha

Ish pedagogu i Insitutit të Shkodrës Manol Tasellari punoj për 24 vite në katedrën e historisë, ai doli në pension të parakohshëm në vitin 1993 në moshën 54 vjecare.