Arratisja 10 orë me not nga Liqeni i Shkodrës/ Historia e Shaban Tamalarit: Si më arrestuan në ujërat malazeze!…

Share your love

Ishte 34 vjeç kur mori guximin që të arratisej me not përmes liqenit të Shkodrës për të kaluar në Mal të Zi. Është kjo historia e 71 vjeçarit Shaban Tamalari, i cili në gusht të vitit 1986 u nis nga Vija e Vrakës, herët në mëngjes duke bërë 10 orë not.Por aventura e tij do të ndërpritej në mes kur një ushtar i ish postës kufitare në Zogaj do ta pikaste atë.Në postën e fshatit Zogaj ku ai qëndroi për disa orë, hetuesit e morën në pyetje se cila ishte arsyeja që donte të arratisej, por jo vetëm kaq, ai do të goditej në mënyrë barbare nga ushtarët e postës. Në fund, për këtë do të dënohej me 12 vite burg, me akuzën për tradhti ndaj atdheut.Në burgun e Qafë Barit, ai merr vendimin të vetëflijohet, por e shpëtojnë shokët e dhomës. Ai bën 4 vite burg nga 12 gjithsej, sepse lirohet në vitin 1991 me ndryshimin e sistemit. Sot pas 37 vitesh Shaban Tamalari, rikthehet në vendin ku u arrestua në postën e Zogajve dhe ende për të janë të freskëta torturat dhe vuajtjet që i kanë lënë pas shumë trauma.

Share your love