Bizneset në Shkodër “të etur” për punëtorë/ Sindikata a Pavarur: Punëdhënësit nuk zbatojnë ligjin për pagën minimale…

Share your love

Të gjithë jemi dëshmitarë se po të bësh një vëzhgim në Shkodër ajo që bie në sy është fakti se një pjesë e mirë e aktiviteteve tregtare po kërkojnë punëtorë.Megjithëse bizneset në mënyrë të vazhdueshme kërkojnë fuqi punëtore, punëtorët nga krahu tjetër, po në mënyrë të vazhdueshme, refuzojnë të punojnë tek ta.Por cila është arsyeja e mungesës së fuqëisë punëtore. Në këndvështrimin e saj sindikata e pavarur thotë se ka shumë arsye që kanë ndikuar në rënien e interesimit të qytetarëve për të punuar në sektorin privat.

Sipas kreut të saj Albert Tuka mungesa e kontratave të punës, orari i stërgjatur, mos zbatimi i ligjit për pagën minimale nga puëndhënësi dhe së fundmi edhe shpopullimi janë ndër faktorët kryesor të mungesës së fuqëisë punëtore. Zgjidhja e duhur duhet të jenë politikat për nxitjen e punësimit, që të kemi mundësi që punonjësit të mos emigrojnë tha ndër të tjera Tuka.

Share your love