BUKA DHE MIELLI BARDHE ME I KEQ SE SHEQERI PER DIABETIKET DHE ULJEN E MBIPESHES…

Nga Altin Joka ( Nutricionist )

⁉️I jeni futur abandonimit te sheqerit ,sidomos diabetiket dhe ata qe duan te bien ne peshe dhe per cudi vazhdojne konsumojne buke,sidomos me miell te bardhe pa asnje problem..

📍Ku i merrni keshillat xhanem,tek kasapi apo parukierja?

❌Niveli Indeksit Glicemik i sheqerit eshte 63
I miellit te bardhe 75-80
📍Kjo dth qe shperthimi glukozes qe karboidratet e bukes se bardhe bejne ne organizem eshte me larte edhe se sheqeri
🔺Kjo rrit prodhimin e insulines..sa me shume insuline aq me shume shendoshemi dhe sa me shume aq me keq per diabetiket

✅E dyta mielli bardhe ka Alloxan ,analogu i glukozes.
Ajo krijohet nga kimikatet qe zbardhin miellin
(Ksantina oksidohet në aloksan.)
🛑Aloksani shkatërron në mënyrë selektive qelizat që prodhojnë hormonin e depozitimit të yndyrës në pankreas..pa folur qe ky miell ka:

📍Glyfosat
📍Bromat Kaliumi qe demton ADN
📍 Peroksid Benzoili
📍Dioksid Klori

✅Ndaj karboidratet e thjeshta sidomos buka e bardhe dhe mielli bardhe jane faktore te denimit te diabetikeve ,njesoj si sheqeri ose per mua edhe me keq
Altin Joka Nutricionist