Del nga burgu ish-polici Jeton Lamin, i fundit që takoi Ervis Martinajn para zhdukjes…

Oficeri i Operacionales në Policinë e Shtetit, Jeton Lami është liruar nga burgu, edhe pse misteri i zhdukjes së Ervis Martinajt gushtin e vitit 2022 nuk është zgjidhur.

Lirimi i tij nga qelia është bërë për shkak të përfundimit të masës së dënimit me 2 vite e 10 muaj burgim, të dhënë nga gjykata e Lezhës për akuzën e “Shpërdorimit të detyrës”. Ky vendim dënimi kohët e fundit është lënë në fuqi dhe nga gjykata e Apelit Tiranë.

Por për shkak të vuajtjes së plotë të dënimit me burg, gjykata e Apelit mësohet se ka urdhëruar shuarjen e masës së sigurisë “arrest në burg” të vendosur në fund të muajit Gusht 2022 ndaj Jeton Lamit.

Mësohet se aktualisht ish-oficeri i skuadrës operacionale “FAST” në policinë e Shtetit, është i lirë.

Jeton Lami ishte personi dhe polici i fundit që natën e zhdukjes të 6 Gushtit, transportoi me një “Audi” Ervis Martinaj nga Tirana në Vorë. Lëvizjet e fundit të Martinaj nën shoqërinë e Jeton Lamit, janë identifikuar në ambientet e një hoteli me Sadete Kokomanin.