EMRI/ Vrau policin dhe djalin e tij 8-vjeçar, gjykata kanadeze refuzon ekstradimin e shqiptarit…

Share your love

Gjykata e Lartë të Quebec të Kanadasë ka vendosur kundër ekstradimit të një shtetasi shqiptar, i dënuar në vendin tonë për vrasjen e një oficeri të policisë dhe djalit të tij në vitin 2000.

Ëngjëll Brahimi ka jetuar prej vitesh në Montreal, nën identitetin e rremë Piro Kota, për t’i shpëtuar drejtësisë shqiptare. Ai është dënuar në Shqipëri për vrasjen e oficerit të policisë Astrit Braçe dhe djalit të tij tetë vjeçar, Asllan, në një pritë me armë zjarri më 10 gusht të vitit 2000.

Ndërsa kërkesa për ekstradim ishte para gjykatës, Brahimi pranoi se emri i tij i vërtetë është Ëngjëll Brahimi.

Gjykatësi Alexandre Boucher vendosi të enjten se kishte probleme me provat e paraqitura nga kërkesa e qeverisë kanadeze për ekstradimin, duke përfshirë se nuk kishte garanci në kërkesën për ekstradim se dëshmitarët nga gjyqi i mbajtur në 2001 janë ende të disponueshëm.

Një problem tjetër, tha gjykatësi, përfshinte dëshmitarin kryesor, të venë e oficerit të policisë dhe provat që ajo ofroi më shumë se dy dekada më parë.

Gjatë gjyqit, e veja identifikoi burrin që qëlloi burrin e saj përmes një grupi prej katër fotosh të paraqitura nga policia gjashtë muaj pas vrasjes së Braçes. Formacioni i fotografive nuk mund të gjendet tani, vuri në dukje Boucher ndërsa jepte vendimin e tij në gjykatën e Montrealit.

Share your love