KAFEJA: ARMA KUNDER KANCERIT TE ZORRES…

✅Kafeja është shumë më tepër se thjesht një pije;kur perdoret ne sasine e duhur,kohen e duhur ajo eshte nje ilac..

❇️Kafeja dhe kanceri kolorektal
Një studim ne gazeten Gastroentrerology analizoi 1719 individë me kancer të zorrës së trashë ose rektal në fazat I deri në III.
📍Studiuesit rekrutuan subjekte në diagnozë dhe i ndoqën ata gjatë (dhe pas) trajtimit.

🔺Rezultatet e Studimit:

❇️Këtu janë gjetjet e studimit pas një ndjekjeje mesatare prej 6.6 vjetësh:

🔺Konsumimi ditor i mbi katër filxhanëve kafe u shoqërua me një të tretën (32 përqind) të reduktuar rrezikun e përsëritjes së kancerit kolorektal (krahasuar me ata që konsumonin më pak ose aspak kafe.

❇️Megjithese hulumtimi është vëzhgues – që kafeja redukton rrezikun e kancerit kolorektal, gjetjet kanë kuptim.
📍Kafeja është një përzierje përbërësish që kanë veti anti-inflamatore, antioksidante dhe kundër kancerit nga dhjetra studime.

🔺Pija gjithashtu mund të përmirësojë funksionin e mëlçisë,pikerisht ne atë organ që është një vend i zakonshëm i përhapjes së kancerit (metastaza).

🔺Një bonus më shumë: Kafeja përmirëson lëvizshmërinë e zorrëve dhe permison jashteqitjen
❌Por kujdes ne konsum sipas gjendjes qe keni

Altin Joka (Nutricionist)