Miratohet rritja e pagave/ Nga data 1 korrik përfitojnë 136 mijë punonjës të administratës…

Share your love

Nga 1 korriku rriten pagat për punonjësit e administratës shtetërore publike. Paga mesatare do të arrijë në 105 mijë lekë. Lajmi u bë me dije nga Ministri i Ekonomisë Ervin Mete, pas mbledhjes së Këshillit të Ministrave. Kostoja e përllogaritur për 6 mujorin e dytë, sikurse njoftoi Mete, arrin shifrën e 1 miliardë lekëve, ndërsa në total për vitin 2025 arrin koston e 40 miliardë lekësh.

Mete bëri me dije ndërkaq se do të aplikohet çdo dy vite indeksimi i të ghitha pagave në administratën shtetërore.

“Miratuam vendimet specifike që detajojnë rritjen e pagave për të gjitha kategoritë e parashikuara në buxhetin e këtij viti.

avancojmë fazën e dytë të politikës së rritjes së pagave e cila nisi në 2023 dhe përfitojnë 135 mijë punonjës të administratës shtetërore publike.

Paga mesatare arrin në 105 mijë lekë. pagat e rritura fillojnë të aplikohet nga 1 korriku me një kosto të përllogaritur prej 1 mld lekësh për 6 mujorin e dytë të 2024-ës dhe kosto totale buxhetore rreth 40 mld lekësh duke filluar nga 2025.

Përfitojnë:

Punonjësit e sistemit arsimor para universitar; shëndetësore; të sigurisë së vendit; policia e burgjeve; garda; FA; mbrojta nga zjarri; punonjësit e nivelit zbatues dhe mbështetës të administratës shtetërore.

Parashikohet indeksimi i të gjitha pagave në administratën publike i cili do realizohet në vazhdimësi për çdo 2 vjet, dhe siguron që rritja e pagave të jetë vijuese me normën e inflacionit”, njoftoi Mete.

Share your love