Nga Redi Shehu: Ajo vertetë me shastisi, ishte vajza e vogel e cila shikonte e tronditur se si prindi1 dhe prindi 2…

Nga Redi Shehu

Ajo qe me irritoi me shume nga ngjarja qe nxituan ta quajne “martese” mes nje gruaje dhe nje gruaje, nuk ishte aq shume fakti se u be ne menyre te paligjshme ne kundeshtim me kodin tone te familjes, as edhe se u be ne institucionet shteterore te ngriura nga vota dhe taksa jone.

Ajo qe vertet me shastisi, ishte vajza e vogel e cila shikonte e tronditur se si prindi1 dhe prindi 2, te dyja gra, putheshin ne syte e saj. Nuk do kete veper me mizore se sa nje femije ti vesh perballe nje pamje te tille. Imagjinoni qe ajo ka ardhur ne jete in vitro nga nje baba x dhe ne menyre sekuestruese mbahet nga dy nena.

Ajo kur te rritet, perveç dilemes identitare te saj, do te kete edhe dilemen e asaj se çfare eshte nje nene dhe çfare nje baba. Do rritet gjysmake, invalide menderisht dhe shpirterisht, e kjo vetem nga dy gra egoiste qe mendojne vetem per epshet e veta. Ky eshte civilizimi? Ky eshte emancipimi? Kjo eshte e verteta, dhe e gabuara ndodhet kudo tjeter?

Trauma e vogelushes qendron tek natyrshmeria e pafajshme e saj qe biologjikisht e therret drejt dashurise se strehes se nenes dhe babait, por nga ana tjeter realiteti kontrovers dhe i panatyrshem i lesbizmit e huton qe ne vegjeli.

Ketu tregohet se sa shteti dhe insitutcionet e tij bejne per femijet dhe familjen. Sado shkolla te ndertohen , kurre nuk kane per ta amortizuar traumen e femijeve te tille.