Qeveria ka miratuar dhënie shtesë të pensionit të posaçëm për 15 personalitete në fusha të ndryshme…

Qeveria ka miratuar dhënie shtesë të pensionit të posaçëm për 15 personalitete në fusha të ndryshme të artit dhe kulturës dhe sportit.

Në vendimin e botuar në Fletoren Zyrtare, janë listuar një sërë emrash mjaft të njohur në fushën e artit skenik, muzikës, stuiues si: Muharrem Hoxha, Eva  Alikaj, Ardian Cerga, Frederik Ndoci, Suzana  Frashëri, Roland Xhoxhi, Leonard Tase, Nazmi Hoxha, Aurel Plasari e të tjerë.

“Qeveria miratoi dhënien shtese të pensionit të posaçëm shtetëror në masën e dhjetëfishit të pensionit social por shuma e pensionit të caktuar sipas ligjit nr. 7703, datë 11.5.1993, dhe përfitimeve të caktuara sipas ligjeve për skemat suplementare dhe trajtimet e veçanta, plus këtë shtesë, të mos kalojë dymbëdhjetëfishin e pensionit social“, thuhet në vendim e publikuar në fletoren zyrtare të datës 3 janar 2024.

15 personalitetet që përfitojnë

Eva Alikaj – aktore

Muharrem Hoxha – aktor

Roland Xhoxhi – violinist

Ardian Cerga – aktor

Mimoza Ibrahimi- volejbolliste

Leonard Tase – volejbollist dhe trajner

Suzana Frashëri – soprano

Aurel Plasari – studiues

Frederik Ndoci – këngëtar

Pavvlo Mihali – atlet

Zhuljana Jorganxhi – poete, autore këngësh

Nazmi Hoxha – piktor

Xhelal Kalaja – trajner basketbolli

Diana Mata – qitëse

Lulëzime Duka – volejbolliste