“Reach” për  trashëgiminë kulturore/ Projekt i përbashkët me universitete të huaja…

Përmirësimi i kapaciteteve kërkimore të arsimit të lartë shqiptar në ruajtjen dhe restaurimin e Trashëgimisë Kulturore është projekti I cili po aplikohët edhe në Universitetin “Luigj Gurakuqi” Shkodër. Takimi u përshëndet edhe nga Rektorja Rajmonda Kçira!Koordinatorja e projektit profesoreshe  Aurora Dibra, dha detaje mbi këtë project.

Dibra vlerësoi pasurine që Shkodra ka në trashigiminë kultyurore si dhe rëndësinë e ruajtjes së saj.

Qëllimi i projektit ishte të bënte së bashku shkencëtarë, restaurues dhe qeveri në mbrojtjen e trashëgimisë kulturore.Kjo shkollë verore është një nga aktivitetet më të rëndësishme për të ndërthurur teorinë dhe praktikën, gjatë menaxhimit të trashëgimisë kulturore dhe praktikave më të mira për restaurim.