Shkoder/ Peshkimi me grep. Pasioni për peshkimin e shoqëron që në fëmijëri…

Thuajse çdo ditë Ilirianin e gjen buzë bregut të lumit Buna ose pranë Liqenit të Shkodrës ku gjuan peshk.

Ai tregon se pasionin i tij për peshkimin është që në fëmijërinë e tij dhe vijon ende .

Më shumë se nevojë ekonomike peshkimi për 71 vjeçarin është një hobi.

Ndërsa tregon për llojin e peshkut që është në këtë kohë, Iliriani thotë  se peshku po dëmtohet nga gjuetia e paligjshem.

Edhe pse nuk mungojnë rastet, kur nuk arrin të dalë ashtu si e mendon, falë pasionit të tij, ai vijon  peshkimin.

Ndërsa problem për pasionantët e peshkimit është edhe mos pastrimi i bregut të liqenit nga bimësia, qe ndikon edhe në vendqëndrimet e tyre.