Shkoder/ Provimi i gjuhës së huaj, Kadija: 1620 maturantë, 8 me aftësi ndryshe…

1620 maturante ne Shkoder ne kete 1 qershor kane zhvilluar provimin e pare te matures shteterore, ate te gjithes se huaj! Provimi eshte dhene ne 7 qendra te medha te cilat me heret jane monitpruar dhe cerefikuar nga ekspertet. Kadija sqaroi se provimi I gjuhes se huaj perfshin anglisht, frengjisht, italisht dhe gjermanisht! Cdo 15 nxenes kane nga nje mbikqyres krahas pergjegjesit qe administron nje qender.

Nen jurudiksionin e zyres vendore arsimore shkoder jane 23 gjimnaze publike dhe jo publike! Provimi ka nsiur ne oren 10 dhe ka perfunduar ne 12:30. Teza sipas eksperteve ka perfshire 3 nivelet, I thjeshte, mesatar dhe I avancuar!