Shkoder/ Vijon çmimi i lartë i qershive në treg. Blerësit thonë se mungon sasia e prodhuar…

Qershiat kete vit vijojne te jene me cmime te larta, ndonese jemi ne pikun e kohes se prodhimit te tyre. Konsumatoret kete e lidhin me mungesen e sasise se prodhuar, nderdsa pensionistet thone se cmimi I tyre eshte I paperballueshem. 10 dite me pare nje kilogram qershia u shit me 12 mije leke te vjetra ndersa aktualisht shitet me 5-6 mije leke.

Kete vit si shkak I kohes jot e favorshme gjate pjekjes se tyre , nuk pati prodhim te mjaftueshem duke bere qe cmimi I tyre te jete tejet I larte krahasuar me te njejten periudhe ten je viti me pare.Zona e shtojt ne Shkoder dhe ajo e kosmacit ne vau dejes kane numrin me te larte te fermereve qe merren me tregtimin e qershiave, por kete vit sipas tyre prodhimtaria ka qene tejet e ulet duke bere qe cmimi te qendroje I larte ne treg.