Shtëpitë karakteristike të Gjuhadolit/ Ende në gjendje të mjerueshme, banorët kërkojnë ndërhyrje…

Share your love

Edhe në këtë mbyllje të sezonit turistik zona mzueale e Gjuhadolit ndonëse mbajti peshën më të madhe të gjallërisë vecanërisht gjatë orëve të mbrëmjes nuk mori vemendjen e instituvcioneve sa i takon ndërhyrjes në ndërtesat që po shkatërrohën. Banorët thonë se rreziku është i vazhdueshëm për kalimtarët.

Ironia vijon me turistët të cilët thonë Shkodranët shohin mbeturina dhe shkatërrim në një vend turistik, e këto i memorizojnë në fotografi.

Monumentet e kulturës dhe pse janë  pasqyrimi i historisë mijëravjeçare të nje populli dhe mjaft tërheqes për turistët e huaj, disa prej tyre në metropolin veriorende vashdojnë të jenë në rrezik.As projektet e fituara e as slogan in je viti me pare ku vete ministrja e kulturës tha se do të jetë viti i rijetëzimit duket se ende nuk kanë mbërritur ne Gjuhadol.

Share your love