Sllovenia njeh shtetin palestinez…

Sllovenia ka njohur Palestinën si një shtet sovran dhe të pavarur.

Pas një maratonë parlamentare mes debateve, diskutimeve dhe vendimeve të shpallura dhe më pas të tërhequra nga opozita, u arrit njohja e shtetit palestinez.

Në Kuvend u dhanë 52 vota pro.

Kryeministri i Sllovenisë, Robert Golob, ka thënë se i ka rritur përpjekjet për të njohur shtetin palestinez, pas intensifikimit të ofensivës së Izraelit në qytetin jugor të Gazës, Rafah.