Sot dita e fundit e Censusit, rezultatet e para dalin në qershorin e vitit 2024…

Kjo e merkure shenon zyrtarisht diten e fundit te censusit te banesave dhe ndertesave.

Ky proces nisi ne 18 shtator,por ne fund te muajit tetor kreu i INSTAT, njoftoi shtyrjen e afatit.

Kjo erdhi pasi 3 % e familjeve kryesisht ne zonat e thella por edhe ne zona e prekura nga termeti nuk ishin njoftuar ne kohe.

Pergjate ketyre dy mujave mbi 5000 anketuese kane qene ne terren per te mbledhur informacionet e nevojshme ne te gjithe vendin.

INSTAT ka raportuar se nuk ka patur problematika gjate procesit. Nderkohe rezultatet e para do te dalin ne qershor te vitit 2024.  Ky eshte censusi i 12 ne historine e Shqiperise.