“Sterilizimi”/ SPAK vendos masë sigurie për ish-ministrin, Ilir Beqja…

Gjykata e Posaçme ka vendosur masën e sigurisë “Detyrim për paraqitje në Policisë gjyqësore” dhe “Ndalim i i daljes jashtë shtetit”, për ish-ministrin e Shëndetësisë, Ilir Beqaj.

Ai akuzohet për veprën penale të “Shpërdorimit të detyrës” e kryer në bashkëpunim, lidhur me aferën me koncesionin e sterilizimit.

“Caktimin ndaj personit nën hetim I.B. me detyrë ish-Ministër i Shëndetësisë, të masës së sigurimit “Detyrim për paraqitje në Policisë gjyqësore” dhe “Ndalim i i daljes jashtë shtetit”, parashikuar nga nenet 234 dhe 233 të K.Pr.Penale, si i dyshuar për veprën penale të “Shpërdorimit të detyrës” e kryer në bashkëpunim, të parashikuara nga nenet 248 dhe 25 të Kodit Penal”, thuhet në njoftimin e SPAK.