Të vegjlit  pranë okulistit/ Beci: Qëndrimi në telefon i rrezikshëm…

Gjithnjë e më shumë po shtohen të vegjlit të cilët kanë probleme me shikimin. Për të parandaluar pasojat dhe për të ulur efektet negative mjekët apelojnë për kontrolle në disa faza të rëndësishme duke nisur nga mosha 3 vjeç e deri në 14.

Beci thotë se qëndrimi në orë të zgjatura përpara telefonit mbetet ndër shkaqet kryesore.

Një fenomen negativ i vërejtur vitet e fundit është dërgimi i fëmijeëve pranë mjekëve që nuk janë okulist apo nuk janë të specilaizuar në këtë drejtim, ku në jo pak raste problemet veçse janë zmadhuar.

Përpara nisjes së klasës së parë fëmijët e kanë të detyruar që ndër të tjera të kryejnë kontrolle pranë okulistit në mënyrë që të evidentohen probleme të mundshme.