Ulqinaku: Rritja e mesatares për degët e mësuesisë,për të pasuruar oligarkët e universiteteve private!

Rritja e mesatares për degët e mësuesisë, një shashkë për të larguar vëmendjen nga problemet e arsimit të lartë dhe për të pasuruar oligarkët e universiteteve private!

Çdo ditë që kalon Qeveria e Edi Ramës punon dhe mendon si të pasurojë sa më shumë oligarkët. Këtë radhë vëmendjen e kanë ato të universiteteve private. Po e vërejmë dita ditës që numri i studentëve në to rritet. Arsyeja është një dhe e vetme: rritja e kritereve për pranim në Univeritetet Shtetërore, e cila çon në mbylljen e tyre; siç është rasti i degëve të mësuesisë.

Për të rritur cilësinë e mësuesëve në brezat e ardhshem duhet të funksionojë siç duhet konkursi për tu pranuar në punë dhe jo siç aktualisht funksionon portali famëkeq “Mësues për Shqipërinë”, ku selektohen dhe punesohen vetëm rilindasit.
Nuk është e ndershme të jetë kusht mesatarja që ne bachelor, pasi kjo është antikushtetuese.
Arsyet e këtij vendimi të Besa Shahinit dhe Edi Ramës janë të qarta: nuk kursejnë as studentët dhe prindërit e tyre për t’i zhvatur para nëpërmjet univeriteteve private.
Kjo nuk është gjë tjetër vetëm për interesa klienteliste, të rinjve tu privohet e drejta për arsimim dhe për pasojë ndodh eksodi masiv.

ramaik 🇦🇱✌🏻✌🏻