Vetëvrasjet, 7 raste këtë vit/ Preçi: Shtimi i rasteve të vetëvrasjes, shkak shendeti mendor…

Share your love

Rritjen e numrit të personave që zgjedhin të vetflijohen për arsye të ndryshme e pranojnë edhe ekspertet e shendetit mendor. Vetëvrasjet vijnë kryesisht për shkak të problemeve të natyrës psikologjike dhe është depresioni ai që sjell numrin më të madh të tyre.

Preçi apelon drejt familjes dhe shoqërisë, si ndikuesit më të mëdhenj në përmirësimin e shendetit mendor të individëve.

Në 6 muajt e parë të këtij viti, në Shkodër janë shënuar 7 raste të vetvrasjes, 1 përmes konsumimit të fotoksinës dhe 6 të tjerë përmes mbytjes.

Share your love