Vrasja e Pjetër Kolës në Shkodër, gjykata jep 12 vite burg për autorin…

Gjykata e Shkodrës ka dënuar me 12 vite e 8 muaj burg Maltin alias Anton Gjinin i akuzuar për vrajën e Pjeter Kolës ngjarje kjo e ndodhur në 27 shtator të një viti në parë në Pukë.

Hetimet e kryera nga organi i akuzës kanë rezultuar se vrasja e Kolës ka ndodhur për shkak të një mosmarrveshjë mes tij dhe autorit.

Për këtë konflikt hetusit thone se ka ndodhur për prishjën të pazareve të drogës pasi autori dhe viktima kishin ngritur një magazinë të përpunimit të lëndëve narkotike në zonën e Pukës.

Mes tyre fillimisht ka pasur një konflikt e ndërsa takimi në ambjetet e magazinës së përbashkët ka rezultuar fatalë për jëtën e Pjeter Kolës ku është qëlluar më plumb në bark dukë humbur jetën fatkeqsisht.

Policia e shtetit gjatë kryerjes së hetimeve dhe vëzhgimit të vëndit të ngjarjës ka konstatuar se droga po thahej në ish magazinat e rezervave të shteitit për të cilën është përdorur si ambjet përpunimi kanabisi sativa.

Ora News mëson pas provave të administruara nga policia Autori Maltin Gjini dhe Viktima Pjeter Kola kishin arritur të sigurorin disa gra dhe vajza kryesisht në Cerrik me qëllim qethejn e bimevë të kanabis sativës.

Paga e tyre ditore ishtë 25-30 mijë lek.Gjatë marrjës së tyre në pyetje ata kanë deklaruar se autori dhe viktima ishin dy përsonat që kanë biseduar për këtë aktivitet të paligjishëm për të cilën fillimisht u kanë thënë se do të merreshin me sherbele.

Por vetëm në momëntin e mbërritjes së tyrë në Pukë ato kanë kosntatuar magazinën me drogë.

Për këtë aryse gjykata e Shkodrës vendosi që 6 gratë të dënohën më 5 vitë shërbim provë të ciëlt akzuohën për shitblere të lëndëve narkotike.

Më këtë masë u dënua edhe Dritan Gjoka e ndërsa Frrok Ndoj akuzohë i cili akozhët për veprime që pengojën zbulimin e të vertëtës u dënua me 6 muaj burg.Ndërsa Marjan Paloka u dënua 6 muaj burg për mos kallzim krimi.