Do ju lehtësojë jetën, pak njerëz dinë për “butonin sekret” të iPhone…

Përkundër faktit se më shumë se 40 modele iPhone (me të gjitha variantet e tyre) janë lëshuar që nga viti 2007 , shumica e njerëzve nuk janë në dijeni të disa veçorive të fshehura të telefonave inteligjentë Apple që mund të transformojnë përvojën e tyre të përdoruesit.

Back Tap , një “buton sekret” në pjesën e pasme të pajisjes.

“Ju po e përdorni iPhone tuaj në mënyrë të gabuar nëse nuk po përdorni Back Tap,” argumentoi njohesja e teknologjisë @ellyawesometech në një video të TikTok që u bë virale.

Ajo përdor “butonin sekret” për të identifikuar menjëherë një këngë në Shazam pa hapur aplikacionin.

Si të aktivizoni Back Tap në një iPhone

Për të aktivizuar Back Tap, ju nevojitet një iPhone me iOS 14 ose më të lartë (ne jemi në iOS 17.3 tani).

-Shkoni te Settings > Accessibility > Touch, dhe prek Back Tap.
-Nëse lëvizni në fund të listës, do të shihni opsionin Back Tap. Zgjidhni atë.
-Pastaj keni dy opsione – Double Tap or Triple Tap. Prekja e secilit hap një listë të shkurtoreve që mund t’u caktoni atyre. Nga volumi lart e poshtë tek pamjet e ekranit, aktivizimi i kamerës, zmadhimi, Shazam etj. Ka më shumë se 30 opsione.
-Tani mund të aktivizoni funksionet që keni zgjedhur me një prekje të dyfishtë ose të trefishtë të gishtit në pjesën e pasme të pajisjes.

*Vini re se coveri juaj i iPhone nuk ndikon në asnjë mënyrë në butonin e pasmë, pavarësisht sa i trashë është.