Instagram vjen me ndryshim të madh tek Reels…

Rrjeti social Instagram ka bërë të mundur që të gjithë përdoruesit të shkarkojnë Reelsat të postuara në profilet publike.

Kreu i Instagramit, Adam Mosseri, e ka zbuluar këtë informacion përmes kanalit të tij të transmetimit dhe ka konfirmuar se të gjithë përdoruesit e kësaj platforme mund të shkarkojnë Reelsat të publikuar në të gjitha profilet publike.

Megjithatë, përdoruesit e profileve publike e kanë opsionin e disponueshëm për të çaktivizuar shkarkimin e postimeve individuale ose të gjitha postimeve të publikuara në profil. Për përdoruesit e profileve publike nën moshën 18 vjeç, shkarkimet janë çaktivizuar si parazgjedhje.

Pas një periudhe testimi, Mosseri njoftoi në qershor se funksioni ishte i disponueshëm për përdoruesit në SHBA dhe tani ka arritur në të gjithë botën.

Ngjashëm me platformën TikTok, opsioni i shkarkimit ndodhet nën butonin “share”.