Ndryshimet në ligjin për dëmshpërblimet/ Propozimet nga AIDSSH prekin të internuarit në kampe me “tela me gjemba”…

Autoriteti i Informimit për Dosjet e Sigurimit të Shtetit propozon disa ndryshime në ligjin për dëmshpërblimin e ish-të dënuarve politikë të regjimit komunist.
Ndryshimet prekin të internuarit në kampe me tela me gjemba.

Në lidhje me këto propozime ka folur edhe kryetari i të përndjekurve në Shkodër Zenel Drangu i cili thotë se kjo nisëm është falë kërkesës së herë pas hershme që shoqata e ish-të përndjekurve ka bërë pranë autoritetit të dosjeve. Drangu thotë se kanë qenë të internuar në kampet me tela me gjëmba 1900 familje shkodrane.

Këto ndryshime prekin të internuarit në kampe me tela me gjemba të lindurit dhe të miturit nën 15 vjeç në internim; rritjen e masës së dëmshpërblimit, me 25 vite burgim, për familjarët e të ekzekutuarve; vendosjen e pagesës fikse për të dënuarit me punë të detyruar si dhe zgjatje të afatit për subjektet përfituese