Shkoder/ Përkujtohet lufta e Çanakalasë! Ambasadori Turk, Mirënjohje për ndihmën tuaj gjatë tërmetit…

U perkujtua ne Shkoder Lufta e Çanakalase. Ambasadori I turqise ne vendin tone Tayyar Kağan si dhe nenkryetari I bashkise Shkoder Ardit Qylybyli vendosen kurorsa me lule prane memorialit te Hasan Riza Pasha. Ne fjalen e tij Ambasadori turk u ndal tek tragjedia e 6 shkurtit dhe ndihma e madhe qe populli dhe qeveria shqiptare dha.

Hasan Riza Pasha dhe Shkodra zene nje vend te vecante ne zemren e kombit turk tha nder te tjera ambasadori. Lufta e Çanakalasë, ishte njëra prej tragjedive më të mëdha njerëzore. Në kete lufte kanë marrë pjesë mijëra shqiptarë pothuajse nga të gjitha viset etnike.Ne kete beteje mbeten te vrare rreth 25 mije shqiptare ne sherbim te perendorive te tjera!